Thursday, 28 February 2013
“ဓာတုအဆိပ္သင့္မႈ ကင္းရန္ အသီးအရြက္မခ်က္မီ ဆားရည္စိမ္ထားသင့္”
အသီးအရြက္မ်ား မခ်က္ျပဳတ္မီ ဓာတုအဆိပ္သင့္မႈ ကင္းရန္အတြက္ ဆားရည္ျဖင့္ အနည္းဆံုးနာရီဝက္ခန္႔ စိမ္ေပးသင့္ေၾကာင္း စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရးအသင္းမွ သိရသည္။ ”အခုသံုးေနတဲ့ ပိုးသတ္ေဆးေတြက ပင္လံုးပ်ံ႕ပိုးသတ္ေဆးေတြ။ အပင္မကဘူး အျမစ္အထိပါပ်ံ႕ႏွံ႕ၿပီး ေနာက္ဆံုးမွာ ေျမဆီလႊာပါပ်က္စီး တယ္။ မစားရင္ အေကာင္း ဆံုးပဲ”ဟု ၄င္းအသင္းမွ ဦးဗအုပ္ခုိင္က ေျပာသည္။ သီးႏွံမ်ားတြင္ မႈိသတ္ေဆး၊ ပိုးသတ္ေဆးမ်ားသံုးျခင္းသည္ ျမန္ မာႏုိင္ငံတြင္ တြင္က်ယ္ေနသည္မွာ အခ်ိန္ကာလအားျဖင့္ မခန္႔မွန္းႏုိင္ ေလာက္ေအာင္ ၾကာၿပီျဖစ္ေသာ္
လည္း ယခုအခါ၌ သီးႏွံဓာတု အဆိပ္သင့္ျခင္းမ်ား သည္ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ မုန္ညင္းထုပ္မ်ား တြင္ အမ်ားဆံုးျဖစ္တတ္ၿပီး ၄င္းတို႔ တြင္ ပင္လံုးပ်ံ႕ပိုးသတ္ေဆးမ်ားအား အသံုးျပဳၾကေၾကာင္းသိရသည္။ အသီးအႏွံ၊ အရြက္မ်ားတြင္ အသံုးျပဳေနေသာ ပိုးသတ္ေဆး၊ မႈိသတ္ေဆးသည္ သံုးမ်ဳိးရိွၿပီး ၄င္းသံုးမ်ဳိးမွာ ထိေသပိုးသတ္ေဆး၊ တစ္ဖက္ေပါက္ ပိုးသတ္ေဆးႏွင့္ ပင္လံုး ပ်ံ႕ပိုးသတ္ေဆးတုိ႔ ျဖစ္ သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ စိုက္ပ်ဳိးထုတ္လုပ္ သည့္သူမ်ား အသိပညာၾကြယ္ဝ ေစရန္ႏွင့္ ၄င္းပိုးသတ္ေဆးမ်ား၏ ဆုိးက်ဳိးမ်ားကုိ သိထားသင့္ေၾကာင္း ဦးဗအုပ္ခုိင္က ေျပာသည္။ ”ဒီလိုသာ ဆက္ၿပီးသြားေန မယ္ဆုိရင္သီးႏွံဓာတု အဆိပ္သင့္ တာေတြက ေလ်ာ့သြားဖို႔ မရိွဘူး။ တုိးလာဖို႔ပဲရိွတယ္။ လူေတြကလည္း organic ကို ေရြးၿပီးစားမယ့္သူက အင္မတန္ နည္းေနေသးတယ္”ဟု ၄င္းက ထပ္မံေျပာသည္။ ၿပီးခဲ့သည့္ ေဖေဖာ္ဝါရီ ၁၁ ရက္တြင္လည္း ခႏၲီးခ႐ိုင္၊ ဟုမၼလင္း ၿမိဳ႕နယ္ ထမံသီ စံျပေက်းရြာအုပ္စု ယက္ပရြာရိွ သစ္ပါးလႊာစက္႐ုံ တြင္ ေဂၚဖီထုပ္ေၾကာင့္ ၃၂ ဦးအစာ အဆိပ္သင့္ခဲ့ၿပီး ႏွစ္ဦးေသဆံုး ခဲ့ ေၾကာင္း သိရသည္။
Labels:
က်န္းမာေရး
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment